V sobotu od 19:00 v Ďolíčku vršovické derby | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 19:00 v Ďolíčku vršovické derby

PRAHA – Slavii čeká v sobotu od 19:00 důležité ligové utkání. Sešívaní v rámci 27. Kola ePojisteni.cz ligy míří do Ďolíčku, kde se utkají s Bohemians Praha 1905.
„Samozřejmě je to vršovické derby se vším všudy. Očekáváme, že bude bouřlivá atmosféra. Bohemka hraje o hodně, my také hrajeme o hodně,“ začal trenér Slavie Jaroslav Šilhavý svůj předzápasový komentář.

„Myslím, že pro diváka to bude hodně zajímavý zápas. V téhle chvíli, po domácí ztrátě s Jabloncem, nám nezbývá nic jiného než se poprat o tři body a připravit se na další zápas. Jednoduché utkání to nebude, ale dneska jednoduchých zápasů není,“ pokračoval trenér Slavie.

Do utkání nebudou moci zasáhnout Dušan Švento a stále i Mick van Buren. Ten ještě nedoléčil zraněné rameno.

„Musíme se vrátit ke své hře, kterou jsme předváděli na začátku jara a ke konci podzimu. To bude hodně důležité. S Bohemkou je to vždycky těžké. Nezáleží na tom, jestli se jí daří, nebo ne. Očekáváme těžký zápas, ale na druhou stranu si věříme, že to tentokrát zvládneme,“ doufá nejlepší střelec letošní ligové sezony Milan Škoda.

V posledním zápase sešívaní v lize doma jen remizovali. „Řekli jsme si, kde byly chyby a co jsme udělali špatně. V zápasech s Bohemkou jsme v poslední době často prohrávali a pak to honili. Musíme být zodpovědní vzadu, vstřelit gól a uhrát to za každou cenu,“ nabízí recept na soupeře útočník Milan Škoda.

„Proti Bohemce jsou vždycky těžké zápasy. Ať už v Edenu, nebo na jejich hřišti. Tam je to vždycky těžké, protože mají malý stadion s nepříjemným prostředím. Ale chceme jednoznačně uspět. Zbývají čtyři kola do konce sezony a musíme se snažit získat tři body jakýmkoliv způsobem,“ má jasno záložník Jaromír Zmrhal.

Vnímají hráči vršovické derby podobně jako největší derby? „Jako derby „S“ to asi není, ale určitě je to trošičku něco víc než normální zápas. Bereme to vážně a chceme na jejich hřišti uspět. Musíme změnit myšlení a snažit se najet na výkony, které jsme předváděli na začátku jara. Musíme hrát tak, jak víme, že umíme,“ zakončil Jaromír Zmrhal.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články